Guide til hovedtelefoner: In-ear, over-ear, around-ear og on-ear

VÆLG DE RIGTIGE HOVEDTELEFONER

Det kan være svært at vælge de helt rigtige hovedtelefoner, og derfor har vi her lavet en lille oversigt over de forskellige muligheder. Det er en god idé at finde frem til, hvad du primært skal bruge dem til, for så bliver det også meget nemmere at vælge de helt rigtige hovedtelefoner eller øretelefoner. Nedenfor finder du en guide, som kan hjælpe dig til at vælge de rigtige hovedtelefoner, og du er altid velkommen til at komme ind i butikken og prøve alle hovedtelefonerne, så du er helt sikker på, at de sidder godt på dig.

ON-EAR HOVEDTELEFONER

Denne slags hovedtelefoner har ørepuder, hvilket presser let imod ørerne. Du vil stadig kunne høre støj fra dine omgivelser, og musikken som du hører slipper også ud fra hovedtelefonerne. On-ear er som regel mindre og en smule lettere end over-ear hovedtelefonerne.

Som det gælder for alle hovedtelefoner, er det en god idé at prøve dem og gå med dem et stykke tid for at kunne vurdere om trykket fra hørepuderne er tilpas for dig. Er du interesseret i et par on-ear hovedtelefoner, så skulle du tage at kigge nærmere på Form 2i.

OVER-EAR HOVEDTELEFONER

Denne type hovedtelefoner har en ørepude som omslutter hele dit øre, og netop fordi de omslutter hele øret, så afskærmer de for al støj udefra. Derfor er over-ear hovedtelefonerne meget velegnede til flyture eller andre steder med meget larm.

Når du køber denne form for hovedtelefoner, skal du især være opmærksom på om vægten passer til dig, og at ørepuderne er komfortable, således du kan have dem på i flere timer i træk. Hvis du gerne vil læse mere om et par over-ear hovedtelefoner, så tag et kig på BeoPlay H6.

AROUND-EAR EARPHONES

Denne form for øretelefoner kommer i to versioner: Outer-ear og in-ear  øretelefoner. Fælles for dem begge er, at de er små og er uden en hovedbøjle, og de er nemme at tage med sig og velegnede til sportslige aktiviteter. Den største forskel imellem de to slags around-ear øretelefoner er, at outer-ear øretelefonerne vender ind imod øregangen, men er ikke indsat i øret, hvor in-ear øretelefonerne er placeret tættere på øregangen. Outer-ear versionen tillader andre lyde fra omgivelserne at trænge ind, hvilket kan være en fordel, når du skal være opmærksom på dine omgivelser som for eksempel på en løbetur.

Kunne du godt bruge et par outer-ear øretelefoner, så læs mere om Earset 3i her.

IN-EAR HOVEDTELEFONER

Disse øretelefoner tilbyder en bedre isolation af støjen ved at blokere øregangene, hvilket gør dig mindre opmærksom på omgivelserne. Derudover er det også mindre sandsynligt at disse falder ud af ørene, eftersom de placeres i selve øregangen. Når du skal købe in-ear øretelefoner er det altafgørende, at de er behagelige at bruge, eftersom de lukker for dine øregange. Så kig eventuelt efter ørestykker (earbuds), som passer godt til dine øregange.

Hvis du leder efter et par in-ear øretelefoner, så snyd ikke dig selv for at kigge nærmere på BeoPlay H3.

 

Du kan også vælge at se hele vores udvalg af hovedtelefoner, og dem finder du via knappen lige til højre. Nedenfor finder du også et udvalg af vores mest populære hovedtelefoner og de som er nævnt i guiden her.